Tindem sa credem ceea ce vedem, auzim, pipăim  Dar ce e dincolo de aceste simțuri  ce e dincolo de aceasta viata pe care o trăim?
Când părem ca murim în ochii celorlați  de fapt, noi ne luam viata de la capăt – încă odată, si încă odată, și încă odată, într-o aparenta succesiune.
Foarte multi oameni au avut “presimțiri” care s-au dovedit corecte despre ceva ce urma sa se întâmple.  Sunt ele iluzii?
In aceste momente, ca intr-o strafulgerare, se intrezareste adevarata natura a lucrurilor: faptul ca, in realitate, retraim o viata pe care am trait-o deja – poate de mai multe ori. Majoritate oamenilor au avut din cand in cand, senzatia ca trait anumite intamplari pentru a doua oara. Aceasta senzatie, este numita si deja vu(expresie franceza cu sensul de “deja vazut”), ar trebui botezat deja vecu( “deja trait”). Este cel mai comun fenomen parapsihologic si nu are inca o explicatie sadisfacatoare. Au fost avansate numeroase ipoteze, inclusiv teorii incalcite despre cum creierul percepe un singur eveniment de doua ori, cu o mica intarziere intre cele doua aparitii ale acestuia in sfera constiintei; sau despre acest fenomen ar fi o dovada a reincarnarii. Explicatia adevarata e mult mai simpla. Deja vu este exact ceea ce pare a fi – retrairea, literalmente, a unui eveniment care a mai fost trait in trecut.
Tot dovezi ale unor vieti anterioare sunt “presimtirile” pe care le avem ca ceea ce facem e bine sau rau, acele senzatii, placute sau nu, ca un anumit curs al evenimentelor va avea un rezultat pozitiv sau negativ. O dovada inrudita, dar mai revelitoare, sunt abilitatile premonitorii, capacitatea de a “stii” ce se va intampla ca evenimentele sa aiba loc.
O ultima marturie – nelinistitoare poate pentru cei care nu inteleg ce li se intampla – sunt “vocile”. Exista persoane care aud “voci”, despre care sustin ca le sfatuie sau le sugereaza ce sa faca. Foarte adesea, aceste sunt percepute in mod gresit drept “spirite” sau, in cazuri extreme, drept vocea Lui Dumnezeu.
La prima vedere, toate aceste indicii pot fi considerate dovezi ale existentei supranaturalului – a unei lumi dincolo de simturi. Realitatea este mult mai interesanta, pentru ca toate fenomenele discutate aici pot fi explicate cu ajutorul teoriilor stiintifice existente, indeosebi din domeniile fizicii cuantice si neurologiei.
Daemon sau Emisfera dreapta
Este intuitiva, ilogica, irationala, poetica, platonica, imaginativa, romantica, mitica, religioasa.
In timpul somnului aceasta parte ramane activa. Asa se explica de ce visam. Sunt mesaje trimise de partea dreapta sub forma de simboluri.
Visele sunt dorinte, temeri, semnale de avertizare in caz de boala. Dar in cazul viselor profetice? Stiinta nu are inca un raspuns.
Majoritatea oamenilor au avut vise de acest fel. Singurul raspuns plauzibil e acesta: cand murim in ochii celorlati, de fapt, traim aceasta viata din nou, si din nou. Prin aceste vise ne amintim lucruri si fapte realizate in alte vieti. E ca si cum am vedea un film pentru a doua oara, nu stim ce va fi, dar unele scene ne sunt cunoscute.
In cazuri de accidente auto, caderi in gol sau alte cazuri extreme in care moartea este aproape, cei implicati sustin ca si-au revazut toata viata, cu cele mai mici detalii.
In loc de incheiere, vreau sa povestesc o intamplare pe care chiar eu am trait-o mai bine de 10 ani in urma:
“Intr-o dupamiaza, am adormit cu fata-n jos. Nu tin minte ce am visat, dar momentul trezirii a fost straniu. Eram constienta ca nu dormeam. Nu puteam sa respir, nu puteam sa deschid ochii, nu puteam sa ma misc, nu-mi simteam corpul. Am perceput un spatiu vid, fara lumina in care “pluteam”. M-am speriat, simteam ca am murit. Un singur cuvant mi-a trecut prin minte: Dumnezeule! Apoi am reusit sa ma intorc in pat si simturile m-au revenit. A urmat o mare ameteala. Mi-a ramas in memorie acest episod, inca nu am reusit sa dau o explicatie logica. Sa fi fost un moment de tranziție?”