Începand din data de 13 septembrie 2019 s-a deschis perioada de înscriere a filmelor la Festivalul internațional de filme scurte SF si Fantasy “The Galactic Imaginarium Film Festival”. Detalii privind condițiile de participare a filmelor și înscrierea propriu-zisă se fac în cadrul portalului filmfreeway.com, cel mai mare portal de gen din lume, folosit de festivaluri și posturi de televiziune cum sunt Sundance Film Festival, HBO, Tribeca Film Festival, etc.). Adresa web este: https://filmfreeway.com/TGIFF
Festivalul va avea loc în Dumbrăvița, Timiș, în 23-24 mai 2020. El va avea două secțiuni: filme SF și filme Fantasy. Pentru fiecare secțiune va exista un premiu al juriului și un premiu al publicului.
Din juriu fac parte Irina Margareta Nistor (creator si ambasador de cine-festivaluri, realizator de emisiuni radio si TV, critic de film, Președinta juriului), Andrei Boroșovici (Directorul studiolui regional de televiziune TVR Timișoara), Lucian Ionică (autor, realizator de documentare) și Adrian Chifu (scenarist si regizor de film, compozitor și interpret de muzică electronică).
Mai multe detalii despre festival pot fi găsite pe internet la adresa https://festival.galactic.one